سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کسى را که چهار چیز دادند از چهار چیز محروم نباشد : آن را که دعا دادند از پذیرفته‏شدن محروم نماند ، و آن را که توبه روزى کردند ، از قبول گردیدن ، و آن را که آمرزش خواستن نصیب شد ، از بخشوده گردیدن ، و آن را که سپاس عطا شد از فزوده گشتن . و گواه این جمله کتاب خداست که در باره دعاست « مرا بخوانید تا بپذیرم . » و در آمرزش خواستن گفته است : « آن که کارى زشت کند یا بر خود ستم کند سپس از خدا آمرزش خواهد ، خدا را بخشنده و مهربان مى‏یابد . » و در باره سپاس گفته است : « اگر سپاس گفتید براى شما مى‏افزاییم . » و در توبت گفته است : « بازگشت به خدا براى کسانى است که از نادانى کار زشت مى‏کنند ، سپس زود باز مى‏گردند ، خدا بر اینان مى‏بخشاید و خدا دانا و حکیم است . » [نهج البلاغه]

از فرش به عرش

 

به نام خدا

آداب آشامیدن آب

سزاوار است که انسان در هنگام آشامیدن آب، امام حسین(ع) و اهل بیت او را یاد و قاتلان آن حضرت را لعنت کند. در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است:((هر کس این کار را انجام دهد، خداوند صدهزار حسنه برای او بنویسد و صد هزار گناه را از او پاک کند وصد هزار درجه برای او مقرّر کند و چنان باشد که صد هزار بنده آزاد کرده باشد و حق تعالی در قیامت او را خوشحال و با اطمینان خاط محشور گرداند.))

امام صادق(ع) فرمودند:((گاهی می شود که انسان آب می نوشد و خداوند او را به وسیلة همان آب خوردن به بهشت می برد؛ به این که آب بخورد و در حالی که هنوز سیر نشده و تشنه می باشد آب را از لب بردارد و حمد خدا بگوید. سپس آب را بیاشامد و در صورتی که هنوز سیر نشده از لب باز گیرد و دوباره حمد خدا بگوید.

و باز آب بخورد.پس، حق تعالی به سبب این کار بهشت را بر او واجب می کند.))

مستحب است که پیش از نوشیدن آب(بسم الله) بگوید و دَمی بخورد و پس، باز(بسم الله) بگوید و دمی بخورد و(الحمد الله) بگوید. پس، باز(بسم الله) بگوید و بخورد و بعد از خوردن(الحمدالله) بگوید. در روایت است که هر کس این عمل را انجام دهد،مادامی که آن آب در شکم اوست،تسبیح خدا می گوید و ثوابش برای او می باشد.

سزاوار است که اگر انسان خواست در شب آب بیاشامد،سه مرتبه بگوید: (عَلَیکَ السّلامُ مِن ماءِ زَمزَمٍ وَ ماءِ الفُراتِ).

سزاوار است که بسیار آب نخورد.

سزاوار است که آب را به سه نفس بخورد.

مستحب است که در شب نشسته و در روز ایستاده آب بیاشامد.

سزاوار است که با دهان به آب نَدَمَد(فوت نکند).

سزاوار است که آب را با دست راست بیاشامد.

خوب است که آب را بمکَد و کم کم بخورد و دهان را پر از آب نکند.(حلیه المتّقین،ص65-63).

پایان

منبع: کتاب 2000 مستحب و مکروه، نویسنده، روح الله ولی ابر قویی، انتشارات مشهور




سید مصطفی سیدی ::: جمعه 89/6/12::: ساعت 12:34 عصر

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 80


بازدید دیروز: 0


کل بازدید :34502
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
سید مصطفی سیدی
به وب لاگ از فرش به عرش خوش آمدید.
 
>>فهرست موضوعی یادداشت ها<<<
 
 
>>لینک دوستان<<
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<